27 Απρ 2013

Πασχαλινές λαμπάδες

Φτιαγμένες από τα χεράκια μου για αγαπημένα μου πρόσωπα



Καλό σας Πάσχα!

Διακόσμηση αυγών με την τεχνικη της χαρτοπετσέτας(μέθοδος decoupage)


Ένας πολύ έξυπνος, μοντέρνος και  οικολογικός τρόπος για να διακομίσουμε τα πασχαλινά μας αυγά, όπως λίγο έως πολύ φαντάζομαι πως θα ξέρετε, είναι η μέθοδος της χαρτοπετσέτας. Και μιας και τα περισσότερα σχολεία δεν διαθέτουν κουζίνα για το παραδοσιακό κόκκινο βάψιμο των αυγών, η μέθοδος αυτή  μας λύνει τα χέρια!!

Θα πρέπει λοιπόν να διαλέξετε από το σούπερ μάρκετ  τις πιο όμορφες πασχαλινές χαρτοπετσέτες και με πολύ διάθεση και μεράκι να ξεκινήσετε τη διαδικασία της διακόσμησης. Εκτός από τις χαρτοπετσέτες θα χρειαστείτε το ασπράδι από ένα αυγό, το οποίο θα ρίξετε μέσα σε ένα φλιτζάνι, ένα πινέλο για να αλείψετε τα αυγά σας με το ασπράδι και τα χεράκια σας.
 Αφού πρώτα έχετε βγάλει το ένα φύλλο της χαρτοπετσέτας, κόβετε σε μικρά κομματάκια, όπως στην εικόνα δεξιά
Αλείψτε το αυγό σας με το ασπράδι και κολλάτε ένα-ένα πάνω σε αυτό τα κομματάκια της χαρτοπετσέτας, ώστε να καλυφθεί ολόκληρο. Θα πρέπει να στρώνετε ομοιόμορφα την χαρτοπετσέτα, έτσι ώστε να μη ζαρώνει πάνω στο αυγό. Αν χρειαστεί περνάτε κι άλλη μια στρώση ασπραδιού με το πινέλο πάνω από τη χαρτοπετσέτα

Προσέχετε να μην βάλετε κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο, γιατί όταν στεγνώσει, το περίβλημα του αυγού θα είναι πολύ χοντρό και το αυγό δεν θα σπάει εύκολα.

Στην εικόνα αριστερά, το αυγουλάκι δεν έχει ακόμη στεγνώσει..! Όταν στεγνώσει, τα χρώματα θα φαίνονται ακόμα πιο ζωηρά

Δεν είναι τέλεια;;; Καλή επιτυχία και σε σας!!!



 

21 Απρ 2013

Ιδέες κατασκευών για το Πάσχα από τον Παιδικό σταθμό Βασουλλάς στην Κύπρο.

Η Κυρία Κούλα, συνάδελφος από την Κύπρο, έστειλε υλικό από τις υπέροχες πασχαλινές δημιουργίες των μαθητών της τάξης της και την ευχαριστώ πάρα πολύ. Απολαύστε τες!

Κότα με αποτύπωμα παλάμης
Πολύ απλή, εύκολη κατασκευή και το αποτέλεσμα υπέροχο. Παρακάτω μας παρουσιάζει κατασκευή πασχαλίτσας από ρολό χαρτιού υγείας.


Ευχαριστώ πολύ!

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...