9 Μαρ 2014

Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ- Δραστηριότητες-κατασκευές


Παρατηρήσαμε εικόνες του φθινοπώρου, του χειμώνα και της άνοιξης και συγκρίναμε τα χαρακτηριστικά της άνοιξης με αυτά των δυο άλλων εποχών. Μιλήσαμε για τις αλλαγές που συμβαίνουν στην φύση την άνοιξη, αφού πρώτα διαβάσαμε το ποίημα-εικονόλεξο της εικόνας. Ανθίζουν δηλαδή τα δέντρα και τα λουλούδια και ο καιρός είναι πιο ζεστός σε σχέση με τις δυο άλλες εποχές. Τα χελιδόνια επιστρέφουν στις παλιές φωλιές τους ή φτιάχνουν καινούριες και τα έντομα βγαίνουν τη βόλτα τους. 
Μιλήσαμε για τους μήνες της άνοιξης και για τα χαρακτηριστικά του καθ'ενός, αφού πρώτα διαβάσαμε ποιηματάκια για τον κάθε μήνα ξεχωριστά. Φτιάξαμε ταμπλό με την εποχή της άνοιξης και τους μήνες της, Μάρτιο, Απρίλιο , Μάιο.
 Τα παιδιά ζωγράφισαν κάτι σχετικό με τον κάθε μήνα, πχ για τον Μάρτιο λουλούδια, χελιδόνια, Ελληνική σημαία και βραχιόλι Μάρτη. Για τον Απρίλιο, καλάθι με αυγά, λαμπάδα και λουλούδια και για το Μάιο, πρωτομαγιάτικο στεφάνι. Τέλος, κόψαμε και κολλήσαμε στο ταμπλό εικόνες σχετικές με την άνοιξη.
Αρχίσαμε να δουλεύουμε το ημερολόγιο του Μάρτη.
Διαβάσαμε και αναλύσαμε παροιμίες για τους μήνες της Άνοιξης
Τις παροιμίες του Μάρτη τις βρήκα ΕΔΩ.
Φτιάξαμε βιβλιαράκια με παροιμίες του Μάρτη για να πάρουμε στο σπίτι μας και να διαβάζουμε.
Κάναμε κατασκευή του Μάρτη, από την μια πλευρά κλαμένο και από την άλλη γελαστό, για την παροιμία "Μάρτης είναι νάζια κάνε πότε κλαίει και πότε γελάει".


6 σχόλια:

  1. βιβλιαράκια και Μάρτης......τέλεια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειες δραστηριότητες και κατασκευές !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοφία μου πολύ ωραία τα ποιηματάκια και βεβαίως ο πίνακας αναφοράς, πολύ ωραία και τα βιβλιαράκια σας. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ Τάνια μου.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχες δραστηριότητες! Ειδικά η ομαδική εργασία με τους μήνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Code week 2020

  Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα  με μια σειρά δράσεων έως τις 25 Οκτωβρίου ...